Kedves Olvasó!

Családunk több, mint 25 éve foglalkozik zöldségtermesztéssel Gyömrőn. A szüleink, elmondásuk alapján mindig is növényekkel szerettek volna foglalkozni, így amikor az 1990-es évek elején megismerkedtek és felmerült a kertészkedés lehetősége nem volt kérdés, hogy immár közösen vágnak bele ennek az életformának és közös álomnak a megvalósításába.

Az évek alatt a kezdeti elképzelés sok változáson ment át a palántaneveléstől a virágtermesztésen át a zöldségkertészetig. 🙂
Az viszont nem változott, hogy a lehető legkevesebb mesterséges anyagot használva, a termőtalajt kímélve termesztünk. A növények tápanyagigényét zömében szerves trágyával fedezzük, növényvédő szert pedig csak indokolt esetben használunk és főként a bio gazdálkodásokban is engedélyezett szerek köréből válogatunk. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a minőségre, mint a mennyiségre és a növényeket nem az igényeinket kielégítő eszközöknek tartjuk, hanem egy olyan körforgás szereplőinek, amelynek mi is a része vagyunk.

Termékeink palettája igen széles, hiszen sok-sok finomság megtalálható nálunk, többek között paradicsom, paprika, uborka, több, mint tíz salátaféleség, sóska, spenót, fűszernövények…a teljesség igénye nélkül! Azonban számolnod kell a zöldségeink szezonalitásával! Kertészetünk zöme fűtés nélkül, hideg hajtatásként üzemel, tehát nem tudunk télen paradicsommal, paprikával vagy uborkával szolgálni és szerintünk ez így van jól, mert különben mikor ennénk annyi ízletesnél ízletesebb salátát vagy csemege hagymát, nem beszélve a vajretekről!

Eddig a fővárosban, termelői piacokon értékesítettünk, ám számtalan vásárlói megkeresés és megerősítés után úgy gondoltuk, helyben is szeretnénk elérhetővé tenni a termékeinket. Kettős célt szolgál ez az elképzelés. Egyrészt igyekszünk tartani a tempót és megfelelni az aktuális vásárlói igényeknek a felgyorsult mindennapokban. Másrészt pedig, bár Budapest nincs messze, mégis úgy látjuk, a környezet és a helybeliek számára is jobb, ha a megvásárolni kívánt élelmiszer minél kevesebb utat tesz meg amíg elér a termelőtől vagyis tőlünk, hozzátok. 🙂